Tel.: +36-49-415-447

GYÓGY- ÉS STRANDFÜRDŐ MEZŐKÖVESD

Gyógy- és Strandfürdő Mezőkövesd

A mezőkövesdi Boglárka Panzió 300 méterre helyezkedik el a határainkon túl is ismert és kedvelt Zsóry Gyógy- és Strandfürdő hátsó bejáratától. A város és a hozzátartozó üdülőterület 2013-ban hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést.

1939-ben Zsóry Lajos főszolgabíró, aki a később róla elnevezett fürdő alapítója lett, kőolaj-kutató fúrásokba kezdett a város határában lévő birtokán. Meglepetésére a mélyből olaj helyett magas kéntartalmú termálvíz tört fel, ekkor kezdődött a fürdő máig töretlen sikertörténete.

A kalcium - magnézium - hidrogénkarbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában.

Zsóry-víz alkalmas

A Zsóry-víz összetétele alapján különösen alkalmas reumás megbetegedések, izületi kopások, különböző női betegségek gyógyítására, valamint sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére.

Az egész évben üzemelő fürdő szabadtéri és fedett medencékkel, gyógyászati részleggel, szaunavilággal, fedett élményfürdővel, nyáron pedig csúszdaparkkal várja a gyógyulni és a felfrissülni vágyókat. Az elmúlt évek folyamatosan fejlesztéseinek köszönhetően a mezőkövesdi Zsóry Gyógy-és Strandfürdő remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.