Tel.: +36-49-415-447

Boglárka Panzió-Étterem

családias szállás Mezőkövesd

A Boglárka Panzió története 1992-ig nyúlik vissza, egy a Zsóry üdülőterületen lévő, addig vállalati üdülőként működő ingatlan megvásárlásával kezdődött minden.

Családunk 1993 óta foglalkozik vendéglátással, ekkor nyílt meg a májustól szeptemberig üzemelő Boglárka Büfé, melyből először söröző, majd szezonális melegkonyhás étterem került kialakításra. A házias ízek bőséges adagokkal és barátságos kiszolgálással párosultak, így hamar híre ment a kis faháznak, ahol billiárd és esténként élőzene várta a vendégeket.

Faháztól a panzióig

A tulajdonosnak, Ádám Mátyásnak, már régen dédelgetett álma volt egy egész évben üzemelő saját étteremmel rendelkező panzió létrehozása. Az álom megvalósítására 2000-ben nyílt meg a lehetőség egy PHARE program keretein belül.

A "Matyóföld - gyógy- és termálvízre, kulturális örökségre alapozott - turizmus fejlesztése" címmel benyújtott projektben két beruházás szerepelt. Az egyik egy gyermekmedence építése a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő területén, a másik pedig a panzió építése volt. A munkálatok 2001 nyarán kezdődtek és a következő év tavaszán fejeződtek be.

Az addig szezonálisan üzemelő faházas egység helyén 2002 májusában nyílt meg az egész évben nyitvatartó Boglárka Panzió-Étterem. Az emeleten 12 kétágyas és 1 háromágyas szoba került kialakításra, a földszinten kapott helyet a 60 fős étterem és a május elejétől szeptember végéig üzemelő 100 fő befogadására alkalmas fedett kerthelyiség. A szuterénben egy különterem, finn- és infraszauna, masszázsszoba és kardiogéppark szolgálja a vendégek kényelmét.

Az évek során a vendégek igényeit követve folyamatosan fejlesztettük szolgáltatásainkat, hogy a hozzánk látogatók a lehető legnagyobb nyugalomban és kényelemben pihenhessenek nálunk.

Boglárka Panzió - szállás Mezőkövesd

Meglévő szálláskínálatunk 2007 júliusában 4 db egyenként 4 fő elhelyezésére alkalmas apartmanházzal bővült. A téliesített vendégházak a családok, baráti társaságok és idősebb vendégek kedvencei. Az apartmanok füvesített udvarán játszótér, trambulin, napozóágyak és nyársaló áll vendégeink rendelkezésére.

2016 nyarán gondoltunk egyet, hogyan is tudnák hasznosítani az apartmanok udvarán lévő betonplaccot. Bontás? Kizárt! Akkor építés! Így született meg fejünkben a rusztikus hangulatú grillterasz ötlete, ami egyedi helyszínt kínál családi, baráti és céges rendezvényeknek, legyen szó egy vezetett borkóstolóról vagy bográcspartyról.

2019 tavaszán szobáink és apartmanjaink megújultak, a panzió épülete külső szigetelést kapott és napelemeket telepítettünk az épület tetejére. Ezzel egyidejűleg megújult fedett kerthelyiségünk és konyhánk is új berendezésekkel gazdagodott. Mindezen beruházások a Kisfaludy Program keretén belül valósultak meg.

2019 augusztusában elkezdődött 7 szobás prémium vendégházunk építése, melyben 2021-től várjuk a nagyobb családokat, baráti társaságokat, céges kollektívákat.

25 év alatt sok minden változott, amíg a kis faházból panzió született, viszont van, ami maradt a konyhánk, házias ízekkel, bőséges adagokkal és barátságos kiszolgálással, így kerek a történet.

Hitvallásunk

"Minden egyes vendéget úgy kell vendégül látni és úgy kell neki a szolgáltatásokat nyújtani, hogy a vendég olyan elégedett legyen, hogy máskor is visszatérjen és bátran, sőt jó szívvel ajánlja szálláshelyünket - a Boglárka Panziót - másoknak, hiszen mint tudjuk az elégedett vendégnél nincs jobb reklám."
/Ádám Alexandra/